blommaJag har alltid varit fascinerad av allt vi kan använda våra sinnen till. Kanske därför jag intresserar mig så mycket för naturen och fotografering. Att se, höra, lyssna och lukta är våra viktigaste egenskaper och en utmananing att förmedla bakom en lins. Det handlar om att få fram den rätta känslan så att betraktaren kan förnimma lukten av daggvått gräs trots att hon inte befinner sig där.

Jag heter Anita och i denna blogg kommer jag att skriva om bilder som inspirerar mig. Jag kanske till och med lägger upp några av mina egna verk, men då vill jag gärna att de stannar här på sajten om du inte länkar till mig. Jag kommer att skriva vilka som är mina egna bilder och vilken känsla jag har valt att förmedla. Kommentera gärna om du tycker att jag har lyckats eller vad jag kanske borde ha gjort annorlunda.

Då jag med mina 47 år har varit med om allt från analog till digital fotografering, så kan jag inte hjälpa att förundras över teknikens utveckling. Jag älskar att manipulera mina bilder i Photoshop, men ibland händer det också att jag plockar fram min gamla Nikon F2 och går ut i skogen och sätter mig. Ibland placerar jag änglar eller älvor i mina bilder för att tillföra ännu en dimension av skönheten i naturen.

Jag kommer även att skriva om andra saker som intresserar mig, som till exempel hemmet och mat. Jag bjuder på härliga recept som man kan laga med allt gott vad naturen erbjuder och som är nyttiga för kropp och själ. Inspiration hämtar jag från min örtträdgård och från skogens frukter.

Läs vad ni vill eller hoppa över om ni inte är intresserade.

Välkomna!