te

Nu är en förkylning och hälsar på. Det betyder att jag har fått bädda ner mig i sängen och kurera mig. Inga fotovandringar med andra ord, vilket gör mig lite nedstämd. Känner hur mycket de ger mig, så har försökt hitta inspiration på annat håll. Eftersom jag har haft både hosta och halsont har jag sett om det finns några teer man skulle kunna sno ihop själv. Jag hittade ett antal recept på teblandningar och bland annat listade allas ingredienser som var bra mot hosta:

Kamomill
Timjan
Rödmalva
Lakritsrot
En kanelstång

Teet är bra för folk som går runt och småhostar eller som lider av astma. Om du har högt blodtryck, bör du avstå från lakritsrot.

Man ska använda två matskar teblandningar till en liter vatten och akta sig för att hälla kokande vatten på örterna då det förstör ingredienserna. Använd lika mängd av ingredienserna om du använder flera. Tydligen tar det tre muggar innan effekt uppnås, men därmed inte sagt att man ska dricka för mycket då man kan få biverkningar.

En rekommendation var också att om man fryser kan man tillsätta ingefära i teet, så i dag har jag därför gjort ett te på kanel och ingefära, vilket värmde riktigt gott. Eftersom det är allmänt känt att vitlök är bra mot förkylning också, så har jag pressat ett par klyftor i varmt vatten också som jag har silat av och druckit. Så nu ska alla bakterier ut! Förmodligen gör de sällskap med potentiella besökare, som lär vända i dörren om de känner min andedräkt

Men tack och lov har jag gott sällskap ändå. Min norska skogskatt Bamse har legat på min mage hela förmiddagen och värmt mig, så nu lär jag vara på bättringsvägen snart!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *